Smil til verden – sådan passer du bedst på dine tænder

Du har garanteret oplevet det før. Du taler med en kollega, der har en ildelugtende ånde. Det er så abstraherende, at du helt glemmer at lytte til, hvad vedkommende fortæller dig af vigtige, arbejdsrelaterede oplysninger. Og måske har du før prøvet at kigge dig i spejlet og opdage en birkes i dine tænder, der helt sikkert har siddet der alt for længe!

Vores tænder og vores smil kan have en stor indvirkning på vores selvsikkerhed. Vi vil helst fremstå velsoignerede, og derfor skal tænderne helst være rene og hvide. Det kan kun lykkes ved at være omhyggelig og grundig med din mundhygiejne.

Ingen tandbørste uden tandtråd

Du har helt sikkert stiftet bekendtskab med Karius og Baktus i din barndom, og efterhånden sidder børstbevægelserne i hånden. Men husker du også at benytte dig af tandtråd? Tandtråd er mindst lige så vigtigt for mundhygiejne, og det skal gerne bruges flere gange om ugen. Det er nemlig svært for tandbørsten at komme ind mellem tænderne, og her er tandtråden et effektivt remedie.

Du kan også prøve en mellemrumsbørste. Find ud af hvilken mellemrumsbørste, der passer bedst til dine behov. Mellemrumsbørsten kan modvirke dårlig ånde, og så gør børstens håndtag den let at bruge.

Gule tænder?

Døjer du med gule tænder, findes der mange produkter på markedet, der kan hjælpe dig med at gøre dine tænder hvidere. Det er dog vigtigt, at du er meget påpasselig med, hvilke produkter du benytter til at blege tænderne. Sørg for at læse grundigt op på emnet, og hør dig evt. ved din egen tandlæge.

Du kan også skifte din tandpasta. Der findes tandpastaer, der kan opfylde diverse behov, og altså også nogle med blegningseffekt. Vær forsigtig med dine tænder og sørg for, at du behandler dem med omhu. Du kan ikke få et nyt sæt.