Sådan plejer du dit hår

At have en god hår-dag er virkelig en god følelse. Selvom skønhed selvfølgelig kommer inde fra, så er det også vigtigt at tage sig af sit ydre. Her er håret en væsentlig del, fordi det indrammer ens ansigt, og virkelig kan fremhæve de smukke træk. En god hårrutine, der styrker håret, og efterlader det pænt, kan derfor være rar at have. Så behøver man ikke bruge tid på at være frustreret over sit hår, men kan kaste sin energi på andre ting. Her får du ideer til en god hårrutine, som du kan implementere i din hverdag.

Shampooen er hovedperson

At tage sig af sit hår betyder nemlig mere end bare at vaske det. Shampoo er dog en stor del af rutinen. Der findes mange forskellige slags til alt muligt forskelligt hår. Shampooen kan desuden være lavet til at afhjælpe lige præcis det problem du har. Om det så er tørt eller kruset hår. Du kan desuden tage stilling til, om du ønsker en shampoo med eller uden sulfater. Du kan sågar vurdere, om du vil have en shampoo med eller uden indpakning. Fælles for alle slags shampoo er dog, at du bør vaske hår 2-3 gange om ugen. Hårvasken renser nemlig hovedbunden for fedt og rester fra produkter. Hvis du ikke kan gå i så lang tid uden at vaske hår, kan du ty til oftere hårvask, eller en tørshampoo.

Giv fugt til håret

Mange kan ikke sige shampoo uden at sige balsam. Det er dog ikke alle, der har gavn af balsam. Hvis dit hår har brug for lidt ekstra fugt, og har tendens til at ugle, så kan balsam være en god ide. Hvis den fugt du får af balsammen ikke er nok, kan du supplere med olie eller en hårmaske. Hårmasken skal ikke bruges efter hver hårvask, men er som sagt et supplement.