Sådan plejer du dit hår miljøvenligt

Vil du gerne passe og pleje dit hår, men passe på miljøet samtidig? Hvis du kan svare ja til det, skal du helt sikkert læse med her. Vi kommer nemlig her med vores bedste tips til, hvordan du kan pleje dit hår bedst muligt samtidig med at du passer godt på miljøet.

Vælg miljøvenlige produkter

Mange hårprodukter indeholder giftstoffer, som kan virke hormonforstyrrende og allergifremkaldende og samtidig forurener miljøet. Det handler derfor i første omgang om at vælge de rette produkter, som både kan gøre dit hår sundt og stærkt og samtidig ikke påvirker miljøet negativt. Du kan overordnet gøre to ting. Du kan enten lave produkterne selv eller du kan lære de brands at kende, som har økologi og bæredygtighed på dagsordenen.

Hvis du gerne vil lave dine produkter selv, så har vi her samlet nogle produkter, som måske kan være interessante for dig. Hvis du gerne vil have lækkert hår, der er nemt at style, kan du lave din egen saltvandsspray af havsalt og kogende vand. Hvis du døjer med fedtet hår og skæl, kan du benytte æblecidereddike. Det kan modvirke skel, styrker håret og giver det en flot glans. Du kan finde et hav af forskellige DIY-produkter rundt omkring på nettet og YouTube, så det handler bare om at lave lidt research, og så skal du nok finde de produkter, der er bedst til dit hår.

Hvis du i stedet for gerne vil købe dig til økologiske og bæredygtige produkter, så har vi her samlet tre brands, som har bæredygtighed i højsædet. Der er her tale om O’right Green Hair Care, Davines og Forever Living. O’right har opnået en certificering som CO2-neutral og bruger udelukkende FSC-certificeret emballage. Davines har fokus på brug af naturlige og genanvendelige ingredienser uden at gå på kompromis med skønhed. De har også kun grøn og genanvendelig emballage. Forever Livings produkter er fremstillet med formålet om at reducere påvirkningen af miljøet så meget som overhovedet muligt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der findes naturligvis også andre forhandlere med fokus på bæredygtighed, så det handler bare om at holde øjne og ører åbne og prøve de forskellige muligheder af. Så skal du nok finde en bæredygtig hårrutine, der passer til lige netop dine behov.

Vælg en økologisk frisør

Alle frisører sætter dit hår og dets look i højsædet, men det er altså ikke alle frisører, der har fokus på bæredygtighed og økologi i forhold til de produkter, de anvender til bl.a. hårvask og farvning. Det kræver derfor lidt mere research at finde en frisør, som kan passe godt på dit hår samtidig med at miljøet bliver taget i betragtning. En økologisk frisør kan dog også være behjælpelig med at informere dig om dine muligheder inden for bæredygtighed og hårpleje, så du får de bedste forudsætninger for at passe godt på dit hår samtidig med at du passer godt på miljøet.