Sådan indretter du et hyggeligt og afslappende soveværelse

Soveværelset er rummet i huset, hvor vi kobler af og finder ro – og det kan indretningen fremhæve i rummet. Vi har her samlet 5 tips til, hvordan du med din indretning kan skabe et hyggeligt og afslappende soveværelse, hvor du virkelig kan koble af og få en god nats søvn hver nat.

Brug rolige farver

Soveværelset er ikke det rum, hvor du skal eksperimentere med vilde farver på væggene. Soveværelset bør i stedet indrettes med rolige farver – og det gælder faktisk både vægge, møbler, sengetøj, gardiner og alt andet. Hvis du gerne vil have en helt afslappet stemning, kan du prioritere de mørke farver eller du kan vælge mere beroligende farver til både vægge og tekstiler, f.eks. lyse blå eller grønne nuancer.

Prioritér funktionalitet

Soveværelset behøver ikke kun at være stedet, hvor vi sover. Det kan også have andre funktionaliteter, som f.eks. et lille kontor, sminkeplads eller lignende. Det er ofte også stedet for opbevaring af alt fra tøj til sengetøj og håndklæder – og det er heller ikke noget problem. Her er det dog vigtigt, at du prioriterer at indrette rummet praktisk og funktionelt, så du stadig kan få ro og en god nats søvn uden at blive forstyrret af f.eks. rod eller lignende. Vi kan her anbefale smukke, antikke møbler. Du kan finde et stort udvalg på https://nohrantik.dk/.

Vælg den rette seng

Sengen er det vigtigste møbel i soveværelset, og det her vi tilbringer mest af vores tid i rummet. Det er derfor meget vigtigt at du vælger en seng, som du ligger godt og behageligt i. Det er altså ikke her, du skal spare. Du kan f.eks. købe en seng et sted, hvor du har mulighed for at prøve sengen i en periode. På den måde kan du være sikker på at du finder den rette seng, der passer bedst til din krop og den måde, du sover på. Du kan dog også her tænke stil ind med bl.a. en flot sengegavl eller måske opbevaringsmuligheder.

Placér sengen det rette sted

Hvis du har mulighed for at vælge, hvor din seng skal placeres, bør du gøre dig et par overvejelser. Nogle bryder sig f.eks. ikke om at sove tæt på dør eller vindue, imens andre foretrækker det. Det vigtigste er, at du føler dig tryg og godt tilpas, når du skal sove, og det kan placeringen af din seng have betydning for.

Find den rette belysning

Lyset i soveværelset bør ikke være så skarpt at du skal knibe øjnene sammen. Det kan derfor være en idé at have en loftslampe, som ikke lyser alt for kraftigt. Derudover er det en god idé at sørge for at lyset er mere gullig end hvid, da det gør belysningen mere behagelig – også når man lægger sig til at sove.