Sådan holder du tænderne sunde

Det kridhvide smil og de flotte tænder. Det er noget, som vi alle sammen godt kunne tænke os. Især da smilet er omtalt som vores sociale visitkort og en vigtig del af at fremstå venlig og imødekommende.

For at bevare et flot smil, er det naturligvis nødvendigt, at man passer godt på sine tænder. Og som om det ikke allerede var nok at passe på dem, fordi man gerne vil have et vindende smil, så er det også værd at overveje både tændernes funktion og det økonomiske i det.

Passer man ikke godt på sine tænder, kan det nemlig ende med, at man komplikationer, som giver hovedpine, fordøjelsesbesvær, søvnproblemer eller bare generel smerte.

Ligeledes er det almindeligt kendt, at det kan blive en dyr omgang at skulle have lavet tænderne, hvis der først er opstået en komplikation. Vær derfor altid præventiv og sørg for god pleje. Sådan lyder de gode råd fra vores tandlæge i Odense, der kalder de gode vaner for den største forskel.

De gode vaner gør forskellen

Når du skal passe godt på dine tænder, starter det hele med en god og sund mundhygiejne. Det første du skal huske er at børste dine tænder 2 gange dagligt – altså morgen og aften.

Husk dog, at tandbørstning ikke bare er en sur pligt, der skal overstås på 20 sekunder. Børst grundigt og børst altid tænder i minimum 2 minutter. Det skulle gerne sikre, at du når rundt i hele munden og får børstet grundigt.

Vær desuden opmærksom på dit udstyr: tandbørsten og tandpastaen. Tandbørsten skal ikke være for hård og må gerne være elektrisk, da disse modeller fjerner mere plak. Din tandpasta skal indeholde fluor, som er vigtigt for tænderne. Det er ikke alle tandpastaer, der indeholder dette – så køber du en særlig helse-udgave eller andet, så undersøg indholdet.

Foruden grundig tandbørstning, så husk at tandbørsten ikke kan komme helt ind mellem tænderne og fjerne madrester. Brug derfor også tandtråd dagligt, så du kan fjerne alt skidt og snavs.

Husker du disse ting – og husker du at passe på dit indtag af søde sager samt undgå tobak – har du forudsætningerne for at holde dine tænder sunde.