Miljørigtig mode med denne guide

Det er ikke altid helt nemt, når det kommer til at tage de mest miljørigtige valg i hverdagen. Det er dog noget, som man altid skal stræbe efter at blive bedre til. Det kunne for eksempel være ved at tage mere miljøbevidste valg, når det kommer til shopping og mode – læs videre her for at høre mere om, hvordan du kan gøre det.

Find de rigtige mærker

Når man skal være miljøbevidst når det kommer til shopping og mode, er det en god ide at kigge efter de rigtige mærker. Der er nemlig i dag rigtig mange mærker som har fokus på bæredygtighed og på miljørigtig produktion. Hvis du for eksempel mangler et par nye solbriller, kan du finde solbriller lavet af et plantebaseret materiale hos james ay.

Det kan være en god ide at undersøge de forskellige bæredygtige mærker, og finde ud af, hvor du kan shoppe, for at leve mere miljørigtigt. På den måde behøver du nemlig ikke nødvendigvis at stoppe helt med at købe nyt tøj, men har i stedet muligheden for at købe fra mærker, som er bedre for miljøet.

Second-hand tøj er den bedste løsning

Selvom det kan være enormt svært ikke at bruge en masse penge på tøj fra nettet, er det altså noget, du lige skal overveje, hvis du gerne vil tage mere miljørigtige valg, når det kommer til mode. Det er nemlig enormt skadeligt for miljøet med såkaldt ”fast-fashion”.

Overvej i stedet at købe dit tøj second-hand, hvis du føler, at du mangler nyt. Det kan du både gøre ved at købe dit nye tøj i genbrugsbutikker, hvor du også vil kunne få en super god pris, men også ved at købe tøj fra private, som sælger ud. Genbrug af tøj er nemlig en super god løsning, da det er godt for miljøet.