Kærestesorgens 4 faser

Er du ramt af kærestesorger, så er det aldrig sjovt, uanset hvordan du og din ens skiltes. Men der er nogle faser man skal igennem efterfølgende, før at det bliver godt igen. Der er nemlig 4 faser man skal igennem. 

Fase 1
Dette er chokfasen. Især hvis din brud er kommet uventet. Man får lyst til at grave sig ned, gemme fra fra verdenen for altid. Stresshormonerne farer rundt i kroppen, og man har virkelig svært ved at styre sine følelser. Tårerne kan komme uventet, blot ved en tanke der strejfer. Man kan have fysisk ondt i maven, hjertebanken, hovedpine, sove dårligt, og appetitten er der ikke meget af. 

Fase 2
Denne fase kaldes for reaktionsfasen. Det er her det begynder at gå op for dig, hvad der er sket, og at du nu er alene. Dine tanker kører rundt, og kan ikke stoppes. Du føler et savn, et had, frustration. Alle følelser kommer op i dig, og det kan gøre fysisk ondt. Spørgsmål hober sig op, men du ved at de aldrig bliver besvaret. – I denne fase er det godt at man får snakket med en god veninde. Meningen behøver ikke at sige noget, for intet vil hjælpe i denne situation. Hun skal bare lytte og du skal komme ud med alle dine frustrationer. 

Fase 3
Denne fase kaldes reparationsfasen. Det er her men begynder at acceptere situationen, og fjerne fokuset delvist fra dit break-up. Din smerte vil gøre mindre ondt i denne fase, hvis ikke den er fuldstændig væk, men dukker op, når en bestemt tanke rammer dig. I denne fase er det vigtigt at du ikke foretager dig nogle drastiske og impulsive konklusioner eller kaster dig hovedløst ud i dating-verdenen, for det er du slet ikke klar til. Det kan være en god ide til at få tiden til at få med at pleje dig selv, og 

Fase 4
Denne fase er nyorienteringsfasen. Du føler dig mere ovenpå, har fået overskud og føler dig klar til at komme ud af din lejlighed. Se dine venner og din familie og gøre ting for dig selv. Det nye overskud skal udnyttes og det kan gøres ved at du løber noget energi ud af kroppen. Tager med veninderne på shoppingtur, du har brug for at have det sjovt. 

Det er vigtigt at du under alle 4 faser sørger for at tale med nogen om det. Jo mere du taler om det, jo hurtigere kommer du faktisk også videre. Det hjælper ingen at du går og holder noget inde, og det vil blot føre til frustrationer. Break-ups er en del af livet, og hvis man ved at der er lys for enden af tunnelen, så føles det måske bare en tant lettere.