Hudpleje: Sådan finder du de bedste produkter til din hud

Er du ved at planlægge din nye hudplejerutine for det nye år, så kan det være, der skal nyt til. det kan også være, du bare gerne vil i gang med at give din hud lidt ekstra i vinterkulden. Uanset hvad får du i denne artikel inspiration til at få fat på de rigtige produkter, som passer til dig.

Hold tungen lige i munden med udvalget

Der er et stort marked for plejeprodukter i alle afskygninger. Nogle gange kan det være en jungle at finde rundt i, men et godt udgangspunkt er at vide, hvad du egentlig søger efter. Det kan være renseprodukter, som kan hjælpe dig med at fjerne dagens smuds og falmende makeup. Det kan også være en creme, som er med til at give din hud den fugt, den måske mangler.

Hudtyper er forskellige

Inden for hudpleje kan det være en god idé at finde ud af, hvilken hudtype du har, da en del produkter er udviklet med henblik på en bestemt type hud som f.eks. fedtet, tør eller sensitiv hud samt forskellige hudproblemer og lignende. Flere brands som f.eks. la roche posay har et bredt sortiment. Det er derfor ikke altid helt lige meget, hvilket produkt du tager ned fra hylden. Der står typisk på selve etiketten, om den egner sig særligt til en bestemt hudtype, da der kan være nogle andre ingredienser i disse.

Dermatologer specialiserer sig netop med forskellige hudtyper og -problemer, og hvis du gerne vil vide mere om din hud, kan du konsultere dig med en. Der er også forskellige tests, du kan tage, hvor du svarer på spørgsmål om din hud for at finde ud af, hvad din hud har brug for. Når du har indkredset dette, kan du nemmere gå på jagt efter de rigtige produkter.