Hjælpemidler til dig, som har et barn med særlige behov

Hvis du er forælder til et barn, som har særlige behov, kan hverdagen sommetider være lidt vanskelig. Der er måske forskellige ting, som mange andre forældre slet ikke overvejer, som er svært for jer.

Det kan derfor være en udfordring, hvis man ikke føler, at andre forstår, hvad det er, man har brug for hjælp til. Hvis dit barn har autisme, Aspergers, ADHD eller lignende, kan hverdagen sommetider være svær at komme igennem. Der findes heldigvis forskellige hjælpemidler, som du kan benytte dig af. Du kan finde ting som kugledyner, tangles, spil og andet hos spektrumshop.

Sansestimuleringer

Børn med ADHD eller Aspergers kan have stor gavn af sansestimulering i hverdagen. Dette kan skabes ved hjælp af forskellige ting, blandt andet en kugledyne, som er tungere end en normal dyne, da den er fyldt med kugle. Denne stimulerer følesansen, og giver en form for afgrænsning af kroppen.

Dette kan hjælpe barnet til at føle sig beroliget og tryg, og kan derfor være et godt værktøj i en hverdag, hvor dette kan være et problem. Udover kugledyner er der også andre former for sansestimuleringer, som kan være gavnlige i hverdagen – det kunne for eksempel være noget som kugleveste, som benytter sig af det samme koncept som kugledynen, men også ting som fidget spinners.

Du er ikke alene

Selvom det måske sommetider kan føles sådan, så er du ikke alene om at være forælder til barn med særlige behov. Det kan derfor være behjælpeligt at snakke med folk, som har det på samme måde som jer, og som også har børn, der er lidt anderledes.

På den måde vil i også kunne finde nogle, som faktisk forstår, hvad i snakker om, når i fortæller om hverdagens problemer. på den måde kan en snak med andre, der har det ligesom jer være et hjælpemiddel til jer som forældre.