Herresmykker er ind som aldrig før

Før i tiden sagde man populært at ”uret er mandens eneste smykke”. Okay, det samme gjorde sig naturligvis gældende for en vielsesring, men ellers var det ikke normalt at se mænd udsmykke sig. Det var mere forbeholdt kvinder at pynte sig, mens mændene skulle klæde sig meget konservativt – særligt i forhold til netop smykker, der bestemt ikke var en del af garderoben.

Sådan er det heldigvis ikke længere, men det der er overraskende er, at smykker overhovedet har været et no-go til mænd. Ser man for eksempel på malerier helt tilbage fra 1500-tallet, kan man tydeligt se hvordan mænd bærer smykker. Dermed har det også været helt normalt for mænd at bruge dem, selvom det dengang naturligvis ikke nødvendigvis var et udtryk for stil, men snarere et udtryk for, at man var rig, fordi man kunne bære materialer af guld og sølv.

Det er dog slet ikke eliten, der bærer smykkerne længere, da det jeg blevet allemandseje. Faktisk har mange mænd i dag flere smykker i deres garderobe, nøjagtig som det også gør sig gældende for kvinder. Nutidens generationer bruger smykker til at supplere deres stil og udtrykke deres personlighed. Dermed er der både plads til vielsesringen og det klassiske armbåndsur, men bestemt også armbånd til mænd, halskæder, ringe og endda øreringe.

For mange mænd ejer man flere smykker, så man har de rette accessoires til det outfit man skal have på den pågældende dag. Det smukke ved netop smykker er dog, at selv en mand klædt i et formelt jakkesæt, sagtens kan bruge et råt læderarmbånd, uden at det på nogen måde gør noget ved hans formelle karakter. Tværtimod bidrager det med stil og personlighed, som passer glimrende til det mere polerede look.

Smykker kan dog også fås i mere klassiske design, hvis man ikke ønsker en så rå kant, som mange af nutidens herresmykker udtrykker.

Et stilfuldt outfit skal naturligvis holdes i en vis balance, men det er svært at gå galt i byen, når man kombinerer smykker med sit tøj. Man kan naturligvis blande for mange smykker og have for mange på ad gangen, men det er generelt svært at gøre forkert, hvis man holder sig til de mere stilrene herresmykker. Først når man eksperimenterer med kraftfulde smykker i mange farver, eller mange forskellige stilsammensætninger, er det at det begynder at kunne gå galt. Det er tilfældet, fordi smykkerne så pludselig ikke er et råt supplement til tøjet, hvor de vil udgøre de perfekte detaljer, men i stedet for stjæler opmærksomheden.