Guide: Vælg de rette sneakers

Sneakers er meget mere end bare et par sko, og det skal du huske på, inden du køber et nyt par. Det er nemlig vigtigt, at du er opmærksom på flere forskellige ting, når du skal på skojagt, så du sikrer dig et par, som passer til netop dig. Herunder guider vi dig på rette vej til dit skoindkøb!

Invester i kvalitet

Når du skal have nye sko, kan det være fristende blot at købe et billigt par. Det smarteste er dog altid at investere i kvalitet, da gode sko altid holder langt længere. Konstruktionen og syningen er altså langt bedre end ved det billige par fra Bilka eller H&M. Du kan dog sagtens finde kvalitetssko til overkommelige priser, for eksempel er new balance sneakers et pragtfuldt eksemplar!

Prøv flere størrelser og sko

Det er vigtigt, at du ikke blot går med den første og bedste sko. Det er en rigtig god idé både at prøve sko fra forskellige mærker, og samtidig den sko du ønsker i flere størrelser. Det sværeste ved at købe sko er ofte at finde den rette størrelse, da man typisk ligger mellem to størrelser. Det kan også være en jungle at finde rundt i, da nogle sko udvider sig, når man går dem til. Det bedste råd du kan få, er dog altid fra ekspedienten, som kan hjælpe dig på vej. Men husk altid at prøve flere størrelser, så du finder den perfekte sko til dine fødder. Prøv også skoene med den tykkelse strømper, som du burger til hverdag.

Hvilken form er din fod?

Det er utroligt vigtigt, at du finder et par sko, som passer til netop din fod. Nogle mærker passer eksempelvis bedre til smalle fødder end andre og omvendt, hvis du har en bred fod. Derfor er det som nævnt vigtigt at prøve flere mærker, så du får den bedste pasform.