Godt klædt på til alle lejligheder

Trænger du til et godt, nyt jakkesæt? Måske det gamle ikke længere sidder helt, som det skal. Jakkesæt holder typisk i årevis, for det er god kvalitet og sjældent noget, der bliver slidt specielt meget – men for dig, der bruger det til hverdag på arbejdet, er det nødvendigt, at det er produceret i et materiale, der kan holde til noget. Samtidig kan det godt betale sig at investere i et par forskellige sæt, så du har mulighed for at skifte mellem farver og pasformer, alt efter hvad du synes, passer til resten af det, du skal have på den dag.

Der er mange forskellige ting at kigge efter, når man er ude at finde det rette jakkesæt. Først og fremmest er det vigtigt, at du ser løsninger frem for begrænsninger. Et jakkesæt er ofte noget, du bruger lidt flere penge på, end det meste andet tøj, du har, og det betyder også, at du måske er villig til at få lavet nogle tilretninger, så det kan blive helt perfekt. Hvis der er et bukseben, der er for langt, eller et ærme, der sidder lidt forkert, kan du altså godt overveje, om ikke en skrædder kunne afhjælpe problemet, så det sidder helt perfekt.

Få lavet det fra bunden

Hvis du vil have et jakkesæt, hvor du ved, at det er i orden, kan du overveje om det skal skræddersyes fra bunden. Her vil der blive afsat tid til opmåling og samtale om ønsker og forventninger, hvorefter selve skræddersyningen vil finde sted.

Når du modtager dit jakkesæt, vil du prøve det i butikken, så de sidste små ting kan blive rettet til. Man kan sagtens kombinere jakken med et par almindelige, pæne bukser og en skjorte og stadig se godt ud, og så kan det være, du føler, du kan bruge det til lidt mindre formelle begivenheder.