Gendesign dine møbler med et personligt pift

Hvordan sørger man for at præge sit hjem med personlighed i en grad, hvor det ikke er for markant, men stadig vil bemærkes? Det er der mange gode bud på, og et af dem vil du få her. Det kan både være med maling, stof, mønstre, ruminddeling osv. Sommetider kræver det en personlig indsats, men det er det værd.

Benyt et særligt tekstil

Mange beholder sine møbler, som de var ved køb. Det behøver man dog ikke. Det er langt fra alle, der tænker over det, men man kan sagtens re-designe sine standardmøbler. De vil kunne få et ganske nyt udtryk, som vil udstråle meget mere personlighed end den klassiske eller oprindelige farve. Vævet velour giver et smukt udseende på dine møbler. Velour er et specielt tekstil, der har en blød tekstur og typisk et skinnende udseende. Det kan pynte på unik vis og være med til at gøre dine møbler og din indretning til noget, der fortæller andre noget om din personlige stil.

Hvad skal med i overvejelserne ved køb?

Når du tager ud i en stofforretning, er størrelsen på stoffet noget af det vigtigste at være opmærksom på. I butikken spørger de selvfølgelig, når de klipper, hvor stort et stykke du vil have. Hvis du er på udebane, kan du bede dem om at hjælpe dig med at vurdere det ud fra, hvad du ved om møblets størrelse. Både stoffets strækkapacitet skal inkluderes i overvejelserne. Lige præcis velour findes i mange forskellige farver. Det består faktisk af polyester. Noget stof krymper max 5%, mens andet krymper mere eller mindre end det. Derfor betyder det altså også utroligt meget at være bevidst om krympeprocenten. Når møblet først er beklædt med stoffet, vil det selvfølgelig ikke skulle vaskes. Men hvis du får brug for det inden påsætning, er det vigtigt at have styr på.