Er permanent hårfjerning med laser permanent?

Kvinder bruger i gennemsnittet 72 dage af deres liv på at barbere sig. Det er ikke noget at sige til, at kvinder drømmer om en permanent løsning, der kan gøre deres hverdag lettere. Tænk hvad man ellers kunne bruge 72 dage på. Derfor er permanent hårfjerning med laser da også hurtigt gået hen og blevet en populære behandling blandt kvinder. Er det dog virkelig en drøm, der er gået i opfyldelse? Det dykker denne artikel ned i.

Permanent hårfjerning med laser kan noget

Permanent hårfjerning med laser er ikke permanent. Det er dog den eneste hårfjerningsmetode, som tillader, at hårvæksten bliver væk i en længere periode, da den mindsker eller ødelægger hårsækken. En hårsæk bliver også kaldet hårfollikel. Hårfollikel er hårstråets rod

Hårfjerning i et område hvor hårsækken er ødelagt er permanent. Folk der får permanent hårfjerning med laser kan dog forvente, at håret kan vokse ud igen fra det enkelte område, da det er svært at ødelægger hver eneste hårsæk. Derfor er det normalt, at man må behandle området igen flere gange, når man får en permanent hårfjerning behandling for at mindske hårvæksten. De fleste skal have mellem 6 til 10 behandlinger for at få et permanent resultat.

Behandlingen kan altså derfor for nogle være vellykket efter første behandling, da de aldrig oplever hårvækst igen på behandlingsområdet. Andre kan dog igen opleve, at behandlingsområdet fortsat er præget af hårvækst, selvom mængden af den er væsentligt mindre end før behandlingen. I de tilfælde vil hårene også være lettere og mindre synlig end før. Det skyldes, at laseren fortsat har gjort skade på hårsækken, selv når hårsækken ikke er ødelagt.

Om håret vokser igen, kan skyldes flere ting. Det kan afhænge af type af hår på ens krop. Det kan afhænge af behandlerens faglighed. Uanset hvad er permanent hårfjerning med laser det tætteste, man i dag kan komme på at få en glat krop og selv bestemme, hvor man gerne vil beholde ens hårvækst. Det er derfor virkelig en drøm, der er gået i opfyldelse for mange kvinder, at behandlingen findes.

Prisen på IPL-behandling

Det er svært at give en præcis pris på en IP-behandling, da prisen afhænger af det område, man vælger at få behandlingen i. Generelt vil mindre steder såsom overlæben og hagen eller hænder koste væsentligt mindre end, prisen på en IP-behandling af hele kropsdele vil gøre såsom arme og ben. Prisen på en IPL-behandling varierer derfor mellem alt fra 600 kroner til 3. 650 kroner.