En stilren lampe til enhver indretning

Indretning er et fænomen, som nogle går meget mere op i end andre. Det kommer nok ret meget an på, hvilket temperament man har. For enkelte individer er et hjems indretning helt og andeles ligegyldig, således man blot kan bo i det. Og for andre er god og velfungerende indretning nærmest et krav, for at man kan bo og leve der.

Men uanset om man er stor tilhænger af at gå op i ens indretning, eller om man er ligeglad med den, så er der en ting, som man ikke kan gå ned på – og det er lys.

Lys og lamper i et hjem er et af de få helt igennem nødvendige dele af enhver tilværelse.

Den lange historie

Men lamper kommer altså i rigtig mange forskellige former, farver og størrelser. Et godt eksempel på en lyskilde, som dog på trods af dette har overlevet igennem de mange forskellige indretningsstile, er en Collicon Lampe. Med det stilrene og letgenkendelige udtryk er denne lampe nem at finde plads til i enhver bolig.

Der er som regel en rigtig god grund til, at lamper har lange traditionelle historier omkring sig. Og det er da også tilfældet her. Når en lampe kan spores over 80 år tilbage i tiden, er det ret svært at argumentere for, at det ikke skulle være en god lampe. Den må kunne noget – om det så er designmæssigt eller udtryksmæssigt – som andre lamper, der ikke holder længe, ikke kan.

Stilren i ethvert dansk hjem

Det er dog nok en helt klar fordel, at lampen i sig selv er helt igennem stilren. Når man skaber noget, som ikke skejer ud, og som ikke kun er et øjebliksbillede af den tid, den er skabt i, skaber man altså gerne noget, som i meget lang tid vil gøre et indtryk. Sådan er det lige præcis i dette tilfælde.